woensdag 17 februari 2010

Conflabs : will it blend ?

De teachmeets van Fons (Helikon) zijn al een aantal jaar bekend en populair. Het was voor mij in ieder geval de eerste keer dat ik opgelucht adem kon halen en dacht: ik ben dus niet de enige die afhaakt bij presentaties langer dan een half uur.

Nu was ik laatst op de uitverkochte en dus mateloos populaire pecha kucha night en ook het samen TED kijken bij Mindz was verfrissend. Allemaal manieren om kennis op een alternatieve manier over te brengen.
Net kom ik hier tegen dat een nieuw begrip is gelanceerd: de conflab.

De schrijvers van de blog geven aan dat er nog steeds overeenkomsten zijn tussen de conferentie en de unconferencing. Namelijk de spreker bepaalt wat er gezegd gaat worden. Doel: Conflabs are conferences where the audience decides what will be talked about.

Ik zou het niet weten of dat gaat werken. Ik ben wel erg benieuwd. Ik ga de koning van de unconference eens om een mening vragen. Fons wat denk je .......?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb wel eens een mindmap gebruikt, of een presentatie die uit allerlei subpresentaties bestaat. En vervolgens het publiek de keuze gegeven waar we het over zouden gaan hebben. Bedoelen ze zo iets?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Wilfred:
    Ze willen het volgens mij zo gaan doen. Ik vind het wel interessante materie.

    Once these issues are expressed and the audience has said what it wants, conflab organisers then find the best speakers, event styles and activities to match. Those of you who have attended a Futurelab conference before know that we have a reputation for bringing together great speakers; practical workshops and great networking opportunities.

    BeantwoordenVerwijderen