dinsdag 24 november 2009

Nickname galore.

Het was me al een beetje opgevallen maar kinderen zijn extreem vindingrijk als het om bijnamen gaat. Ik hoor t al een paar jaar en ik kan daar enorm van genieten.
Sinds een jaar of vijf geleden is de naam Otman of Outman steevast afgekort naar Ottie of zelfs Otje !! Dit is het toppunt van integratie toch. Otje...en de jongen in kwestie kan er de humor er van inzien. Geweldig !! Zo had ik de afgelopen jaren een Sully (Suleyman), een Izi (Izzet) en een Appie(Abdurrahman) in de klas. Fantastisch.
Maar ook e-mailadressen worden steeds creatiever. Maar goed hiervan voorbeelden geven is geen goed idee.Wel goeie ontwikkeling. Ze maken veel vaker nonsense adressen die niet verhullen hoe ze heten.

Was effe kort. maar beter iets dan niets.

5 opmerkingen:

 1. Vroeger had ik een vriend in de straat die Olivier heet, hij gaat nu nog steeds door het leven als Ofie, Paul Serre noemden we Ski, etc. Djalengo Nendissa noemden we gewoon Willem, wel leuk te zien dat hij zichzelf nog steeds Willem noemt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij Scouting hadden we een Muis van zijn achternaam Velders = veldmuis. En zijn moeder werd ooit gebeld door een stel jongens, die vroegen naar Kareltje. Ze zei dat er geen Kareltje woonde. Na 3x bellen ging ze eens rondvragen in huis en inderdaad haar zoon Arthur werd Kareltje genoemd. Logisch bijnaam toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie reacties: zo ken ik ook een piepschoen. Vraag me niet waar het van komt maar het bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ken ik er ook nog veel voor mezelf. Zoals ijsje, matti, enz. Ze werden met de dag gekker!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier kijk reacties van leerlingen. Dank je

  BeantwoordenVerwijderen