woensdag 7 oktober 2009

Een tussenbalans.....

Nu we een week of drie, vier bezig zijn kan ik wel een kleine balans opmaken van de de cursus nieuwe media in Overvecht. Met hier en daar wat opstartprobleempjes en wat verbindingstactieken gaat het allemaal erg goed.

Van tevoren was ik bang voor heftige klanten in de klas waar alle energie in zou gaan zitten maar niets is minder waar. De kinderen zijn enorm enthousiast en werken hard aan de opdrachten. De neiging is voor hen wel groot om meteen op youtube te gaan of naar spele.nl te gaan maar ze zijn toch makkelijk te motiveren om mee te denken en goeie idee├źn aan te dragen.

Toch vallen er wel wat zaken op. Het gros van de kinderen heeft problemen met het verzinnen van een goeie gebruikersnaam en wachtwoord. De helft weet na een week zijn google account niet meer te activeren en is de naam van zijn/haar zelf in het leven geroepen weblog alweer vergeten. Ben toch maar begonnen met het noteren van al deze gegevens omdat het veel tijd kost dit allemaal weer opnieuw in te stellen. De blogs lopen nog niet maar dat is vooralsnog geen probleem.

Verder merk ik dat sommige kinderen de neiging hebben om voor alles hun vinger op te steken of te gaan roepen. De mate van zelfstandigheid varieert. Maar goed. Dat maakt het juist leuk.
Interessant aan dit is wel dat we in de toekomst wellicht toe moeten naar een systeem waarbij de kinderen ons niet meer nodig hebben. Daar ligt wel weer een uitdaging.
Met nu een drietal enthousiaste werknemers erbij hebben we de boel nu aardig op de rit. Een zeer leerzame ervaring tot nu toe.

Lees ook de blog van Lex Hupe die les geeft op de weekendschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten