donderdag 9 september 2010

Gastblog van 11 jarige twitteraar Adil

Mijn 'weg' naar Twitter.


Hallo , ik ben Adil . Ik ben 11 jaar en zit op basisschool Dr.Bosschool. Toen ik in groep 7 zat had ik Sanne Kuyt als leraar ik was altijd al geinteresserd geweest in ''De Computer''. Maar in de tijd dat ik bij Sanne in de groep heb gezeten ben ik steeds meer in 't Onderwijs en ICT gebeuren gesleurd en of ik 't leuk vond? Altijd ! Ik leerde elke week een nieuw technisch snufje op de computer dat ik helemaal uitprobeerde tot ik 't helemaal onder de knie had.

Ik ben altijd heel enthousiast geweest en ging ook thuis verder. Ergens in 't midden van 't jaar legde Sanne uit wat Twitter was. Toen ik op een gegeven moment thuis zat en me verveelde dacht ik eens aan Twitter en wat Sanne had uitgelegd; hoe 't werkte enz. Ik zette de computer aan en keek hoe ik een account kon maken. Nadat ik dat had gedaan heb ik uiteraard naar Sanne gezocht , ik schreef 'm een tweet met dat ik twitter had aangemaakt maar wat ik niet wist was dat je vrij ''netjes'' moet zijn met wat je tweet.
Een voorbeeld van hoe ik toen tweette : '' he sanne! k zit nu ook op twitter! '' Natuurlijk sprak Sanne me daarop aan hij zei dat ik zorgvuldiger moest gaan tikken en netter moet gaan tweeten. Maar daar bleef 't niet bij: ik begon bij wijze van spreken elke minuut wel 3 berichten te schrijven . Ook daarvan zei Sanne dat ik minder moet tweeten en alleen bij de belangrijke zaken moet gaan twitteren , want volgers haken af en ik snapt dat niet. Sanne legde me uit dat als je een tweet stuurt iedereen die je volgt die tweet door krijgt , en als ik die zo vaak stuur iedereen constant jou tweets krijgt en de andere niet kan lezen.

Sanne vond ook dat ik uiteraard mensen netjes moest aanspreken en gaf me de tip mensen die ouder zijn met U aan te spreken en respect te tonen naar anderen , nu ik dit gedaan heb krijg ik veel complimentjes maar vind ik 't ook fijner om te doen , de personen waarmee ik tweet weten waar ik aan toe ben en hoe zij worden aangesproken.

De mensen uit m'n klas weten dat ik op twitter zit maar vinden 't niet zo interessant ze weten dat ik vrij vaak op twitter zit. Ik heb 't inmiddels toegepast in het dagelijks leven. De kinderen uit m'n klas vinden dat ik moet minderen met twitter maar ik zie altijd nog een ICT carriere en die kan ik met Twitter voortzetten. Mij boeit 't niet zoveel wat anderen vinden. Ik weet wat ik doe en waar ik aan toe ben. Ik vind dat ik me mezelf 'Mediawijs' kan noemen , en daar ben ik trots op!
------------------------------------------------------------------------------

4 opmerkingen:

 1. Ik vind dit een stoere blogpost! Jij komt er wel in de ICt Adil, met deze instelling. Ga vooral zo door. Je schrijft leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Adil,

  Leuk stukje! Ben benieuwd of je de volgende keer gaat schrijven wat je allemaal aan Twitter gehad hebt. Laat je via Twitter even weten hoeveel lezers je op je blog hebt gehad?

  Tot tweets!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk ook hier zelfs een gastblog. Leuk stukje..en voor de lezers Adil is onvoorstelbaar beleefd en netjes als hij een vraag stelt en antwoord krijgt, krijg je altijd een net bedankje. Zouden anderen nog wat van kunnen leren (ook in de "echte wereld")

  BeantwoordenVerwijderen