woensdag 25 augustus 2010

Mediawijsheid onderweg.

Wat doe je als een leerling graag een website wil bouwen en zich orienteert op een hostingspakket en dergelijke maar niet in de gaten heeft dat er betalingsverkeer bij komt kijken? Begeleiden en er samen lering uit trekken.
Het overkwam een leerling van mijn school die begin van de zomervakantie een pakket afsloot en nietsvermoedend op vakantie ging. Vooraf had hij zijn ouders niet ingelicht dat het 17 euro zou kosten wat we wel hadden afgesproken.

Tijdens zijn vakantie checkte hij zijn twitter en zag dat hij moest gaan betalen en contact op moest nemen met de hostingsprovider. Hij heeft zich meer dan een maand ontzettend druk lopen maken en zag de bui al hangen: betalen en waarschijnlijk nog meer ook. Na de vakantie vroeg hij me via twitter of ik hem kon helpen. Ondertussen was er een fikse verhoging van het bedrag boven op gekomen.

We zijn aan het bellen gegaan en al snel bleek dat er geen probleem was. De betaling werd stop gezet en achteraf bleek ook nog eens dat kinderen eerst toestemming van hun ouders nodig hebben om een hostingspakket af te sluiten.

We keken samen terug naar wat er mis was gegaan en hoe hij dit voortaan beter aan kon pakken. Vier weken zorgen maken tijdens je vakantie is erg zonde en, zo bleek, nergens voor nodig.

1 opmerking:

  1. Interessante blogpost , vooral om 't na te lezen. Zeer boeiend.

    BeantwoordenVerwijderen