woensdag 14 april 2010

Overvecht : the next stage

Goed. We zijn ondertussen 5 workshopbegeleiders rijker waar we ontzettend blij mee zijn. We hebben een hoop geleerd tijdens het vorige blok met groep 5/6 en we weten weer meer over het wel en wee van goeie inhoud.
Maar na nu bijna een jaar verder buffelen kregen we vorige week een telefoontje van het Utrechts Centrum voor de Kunsten of we mee willen in het stedelijk aanbod van de Verlengde Schooldag voor, om en nabij, 46 scholen in heel Utrecht. Wow, but yes.

Los van het feit dat dit voor MediaGenius een enorme opsteker is, hebben we ook de kans om nog meer kinderen te bereiken in wijken waar al zoveel over gepraat is. Juist. De Verlengde Schooldag is alleen in krachtwijken en is in het leven geroepen om kinderen via dit cursusaanbod naar een club toe te leiden. Fantastische aanleiding om deze soms vergeten groep aan het werk te zetten met allerhande gave ICT en online dingen waar ze ook binnen school nog wat aan hebben.

Tijdens de cursussen van afgelopen jaar zagen we vooral dat er heel veel potentieel zit in de kinderen. De goede verhalen over Overvecht zijn bij ons in de plaats gekomen voor de slechte. Kinderen die zich netjes voorstellen en vragen of je wat wilt drinken. Netjes met de spullen omgaan zonder er keihard aan te moeten trekken. Er is sinds mijn stages en werk op destijds ' zwarte ' scholen 10 jaar geleden wel degelijk een hoop veranderd.

Nu gaan we gewapend met laptops op pad naar de overige krachtwijken van Utrecht in de hoop dat we nog meer kinderen zover kunnen krijgen dat ze internet niet alleen gebruiken om iemand op Hyves helemaal de grond in te stampen maar gewoon lekker thuis aan hun buurtning gaan bouwen of hun foto's gaan verwerken in Animoto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten