woensdag 16 december 2009

Eboman

Zonder te verklappen waar zijn nieuwe project over gaat wil ik toch even wat kwijt over deze geluidskunstenaar. Ik zat gister bij hem in de studio en in de loop van het verhaal kwamen er een aantal punten naar boven die we delen.
Zo kan het opzetten van innovatieve projecten alleen zin hebben als we weten dat het aansluit bij leerdoelen en kerndoelen. Het hoeft niet breed uitgemeten te zijn maar het innoveren puur voor het innoveren zelf is niet iets wat nagestreefd moet worden. Tuurlijk innovators storten zich in het onbekende maar er moet toch wel enige vorm van terugkoppeling plaats vinden naar wat er geleerd wordt door je tool of innovatie.

Ook kwamen we erachter dat creatief worden vooral zit in de mentale vrijheid die je in kritische fases in je leven krijgt. Zo vertelde hij dat zijn mentale vrijheid die hij kreeg van zijn ouders geleid heeft tot het succes wat hij nu heeft. Wat zeker op nr. twee komt is doorzettingsvermogen en discipline. Als je ergens wilt komen zul je keihard moeten werken aan een nog betere versie dan de vorige, een nog mooier ontwerp dan die ander enz. enz.

Zonder een aantal ingrediƫnten die in eerste instantie een drempeltje voor je zijn kun je innoveren wat je wilt, het zal nooit echt iets worden. Taakje voor het onderwijs. We need more heroes
Leerzame middag weer. Dank aan Eboman. Check hier meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten