donderdag 9 april 2009

IPON 2009

Voor mij persoonlijk was de IPON dit jaar vooral de Teachmeet van Fons v/d Berg. Zijn enthousiasme vond ik aanstekelijk en was voor mij eigenlijk de presentatie waar ik met zeer veel graagte naar geluisterd heb. Met zijn presence blijft hij zeer dicht bij zichzelf en is daarmee zeer authentiek.

Dat geldt voor mij in algemene zin voor de hele Teachmeet. Ik ben van origine niet echt iemand die een lang spanningsboogje heeft en de Teachmeet geeft ruimte voor even niet opletten.
Dus teacmeeten is voor mij de manier van informatie overbrengen. Ik zweer er vanaf gisteren bij.

Da brengt mij automatisch tot de studiedag die ik gister op school had. Met dertig man in een rondje en luisteren naar een iemand werkt niet. Gelukkig heb ik een directeur die open staat voor nieuwe dingen. Nieuwe vormen van vergaderen. Dat wordt mijn main goal voor de komende tijd.

Gelukkig las ik vorige week de blog van Seth Godin over de nieuwe manieren van vergaderen en ik wist het meteen:

Ik heb een guru gevonden(ik vond purple cow ook een vet boek) en ik wil lid worden van zijn
'tribe' . De zin: kick out all the chairs(and i'm deadserious) geeft aan dat we een new era zijn ingegaan als het om vergaderen gaat.

Ook dit: op het lijf geschreven. Voor mij ontworpen. Ik heb het gevoel nu pas te zijn aangekomen in de age waarin ik had moeten opgroeien. Bit to late. Maar went wel.
Vergaderen new style. ik ben ervoor.
Ook mijn bezoek aan Keimpe @ de Waag is voor mij een eye opener geweest. Niet stilzitten en praten maar dingen doen en lekker creatief ouwehoeren. Tafelvoetballen, ff scratchworks doen, fablab bekijken. Vette dingen dus.
Vervolgens sta ik drie uur later buiten met een rugzak vol kleine robots, een hoofd vol ideeen en het gevoel dat ik de hele wereld nog aan kan.

Raar maar dat gevoel heb ik nou nooit als ik terugkom van een lezing of studiedag. Meestal ben ik uitgeput, leeggezogen en heb het gevoel dat het nooit meer goed gaat komen. Ik leer dus door te doen. We zien wel waar het schip strandt. Het lesgeven aan kinderen die ook die manier van leren hebben werkt op mij enorm verhelderend.

Sinds ik meer match met de kinderen in mijn klassen heb ik een stuk meer plezier in lesgeven.

1 opmerking:

  1. Ik glim van trots bij deze lovende woorden Sanne. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen