woensdag 1 december 2010

OMG !!! It's AlphyEigenlijk hoef ik niet veel toe te voegen maar heb wel het idee dat we na de 2d wereld van AR nu wel echt iets nieuws gaan krijgen. Check robot Alphie die zowel op screen als IRL aanwezig is om commando's en opdrachten te doen.

Hij komt van het 2d vlak je kamer in en kinderen krijgen kleine tools om invloed te hebben op het gedrag van de robot. Dmv RFID (radio-frequency identification tags) kan Alphie voelen. Door hem uit te rusten met verschiilende ability's kan Alphie terug de 2d wereld in met nieuwe vaardigheden.

Aan de wieg van deze Alphie staat Cynthia Breazeal, director of the Personal Robots Group, oversees Playtime Computing van het MIT media lab.

Maar wat zouden de grote voordelen zijn in bijvoorbeeld een kleuterklas. Organisatorisch is het wel een gedoe maar al het nieuwe is eng. Breazeal noemt als voordeel co-creatie:

Another aspect of this project," she said, "is about allowing kids to co-create the world, the artistic elements, to author behavior of elements in this world." In other words, the child (or gamer) helps create the story rather than passively sitting through a story created by others.
.

Breazeal vertelt ook dat ze de trend door ziet verschuiven: In plaats van mensen aan te passen aan een computer door te leren met een controller of keyboard, zien we nu dat computers zich aanpassen aan computers door bijvoorbeeld natuurlijke bewegingen te leren lezen of het nu op een Ipad of een Kinect is.


Games hebben zich al ontwikkeld van het scherm naar de meer lichamelijke activiteiten zoals bij de Wii, maarPlaytime Computing laat zien dat het een kwestie van tijd is tot robots in consumer games voorkomen.

Toch nog even terug naar het onderwijs. We zouden kinderen dus zowel op digitaal en fusiek vlak tegelijk kunnen laten leren. Gezien veel educatieve tools al snel op de bovenbouw gericht zijn zien we nu een uitermate geschikte tool voor de kleinste kinderen binnen de basisschool. Je zou in de klas of erbuiten een hoek met deze opstelling kunnen inrichten en gericht met kinderen bepaalde oefeningen kunnen doen. Zo zouden taalachterstanden perfect aangepakt kunnen worden door kinderen met de Alphy woordenschat te oefenen. Wellicht kunnen er voorbeelden op het scherm komen van bouwsels met blokken waarvan Alphy je de instructies IRL geeft. Man er gaat weer een wereld open dan.

Het wordt tijd om kleuterjuffen en - meesters eens te laten kijken naar deze video en ze te vragen wat zij voor mogelijkheden zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten