zondag 17 oktober 2010

Gave tool voor muziek


http://www.incredibox.fr/

Kwam via techtools for teachers deze tool tegen. He ziet er grafisch super uit en is makkelijk te bedienen. Het succes er van in de klas was vorig jaar groot toen ik ze Inudge liet zien. Uren kunnen ze er aan zitten. Geweldig. Dat zal met deze niet veel anders zijn.

Maar toch blijven de mogelijkheden beperkt en is het een goeie opwarmer voor het echte werk. Programmeren is gaaf en daarom moet je kunnen oefenen. De mogelijkheden zijn pas echt onbeperkt als kinderen volledig zelf kunnen creƫren. Garageband is een prima programma om kinderen aan het werk te zetten. Geef ze een korte instructie en laat ze vervolgens gaan. Kom na een uurtje terug en reken maar er staat echt wat. En dat is een mooi startpunt om te kijken of je delen van je muziekles kunt vangen met dit soort makkelijke programma's. Neem de kinderen die er aanleg voor hebben (talent is 'uit' ) en probeer die langzaam maar zeker de in's en out's van digitaal muziek maken bij te brengen.

Wellicht hebben je een leuke Timbaland in de dop op school.

1 opmerking:

  1. Dag Sanne, ik zoek contact en er zijn allerlei mogelijkheden via social media, maar het lukt me nog niet zo gemakkelijk.
    Ik heb je naam van Marcel de Leeuwe in het kader van gebruik van sociale media in het basis- en voortgezet onderwijs. Ben bezig met een boekje over teamleren voor Ruud de Moor Centrum en zou daarin graag wat tips meegeven voor de inzet van social media in groepsprocessen. Voel je ervoor hier eens over uit te wisselen?

    Hoor graag eens van je, Sibrenne Wagenaar (www.link2learn.eu)

    BeantwoordenVerwijderen