dinsdag 16 juni 2009

De uitdaging.....

Vorige week hebben we een werkbespreking gehouden met de mannen die ons gaan helpen in het project Overvecht. Het was een leuke middag waarin we in ieder geval tot een veel concreter plan gekomen zijn. Karim Amrani (jibly.com, wie kent zand 2.0 nog niet?) heeft zijn medewerking beloofd en denkt op dit moment na over de inhoudelijke kant van de lessen die we gaan geven. Na een beetje brainstormen kwamen we tot de conclusie: kinderen gaan zelf ideeen maken en wij helpen ze met de realisatie ervan waardoor media middel wordt om je plannen te verwezenlijken. Dus geen afgezaagde lesjes. We gaan voor het hoogst haalbare.

We zitten wel met organisatorische kanttekeningen: iedereen(5 man )moet de lessen kunnen geven maar ook de materie beheersen. Zand 2.0 is super maar ook de overigen moeten wel weten hoe het werkt. Verder hebben we een logistiek probleem. De scholen (3 scholen en een buurthuis)hebben een nieuw netwerk maar de spullen zouden wel eens verouderd kunnen zijn. Vandaar laptops. Maar in welke vorm? Een kar, een flightcase? We zijn er mee bezig en in veel gesprekken verwikkeld.

Verder hebben we morgen gesprek met de Hogeschool Utrecht omdat studenten van de Pabo mede gaan ondersteunen. Dus per klas hebben we twee studenten en een eindverantwoordelijke per 15 kinderen. Moet genoeg zijn leek ons.

Dan de club. In december hebben we ineens een mediaclub waar kinderen lid van gaan worden. Ook dat hebben we inhoudelijk dicht gespijkerd en de kinderen zijn meer dan welkom vanaf december te laten zien wat ze kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten