dinsdag 5 mei 2009

Rightbrainer Pur Sang
Als ik een iemand graag een keer zou willen ontmoeten en voor mijn klas zou willen zetten dan is het Sam Dillemans. Een Belgisch kunstenaar die een jaar geleden onderwerp was van een prijswinnende documentaire op Canvas.
Dillemans is voor mij de belichaming van doorzettingsvermogen, toewijding en kei- keihard werken om je doel te bereiken. De Belg vindt namelijk dat hij als kunstenaar maar met een doel op de aarde is gezet en dat is om zo dicht mogelijk bij de grote meesters te geraken. Hij kan zich opwinden over de oma die potten bakt en daarmee een galerie vol kan krijgen met namaakwerk. " Wat mensen met hun vrije tijd doen?......Zij verkloten die!"

De aantrekkingskracht die Sam Dillemans heeft op mij is groot. De boksende kunstenaar die zijn leven in het teken heeft gezet van de groten der aarde. Een taak, een doel en that's it.
Maar waarom is dit nu zo gaaf? In de steeds platter wordende maatschappij zijn dit icoontjes die ik koester. Iemand die ultra rightbrainer is en onderscheidend is door zichzelf te zijn.

Maak ik weer de link naar onderwijs dan hoop ik oprecht dat we in de toekomst als we aan de slag gaan met het veranderen van het onderwijs en meer gaan aansluiten bij de kwaliteiten en talenten van kinderen dat we dit soort mensen eindelijk kunnen gebruiken als voorbeeld aan leerkrachten hoe ze kinderen kunnen motiveren en uitdagen het onderste uit de kan te halen.

1 opmerking: